Sport

Széles Sándor: Nem ezt érdemeltem Gyurta Danitól

Mint ismert, Gyurta Dániel pénteken jelentette be, hogy a továbbiakban nem a Széles Sándor, Virth Balázs, Kovácshegyi Ferenc edzőhármas, hanem a Kanadából hazatérő Nagy József irányításával készül majd.

Én még ott tartok, hogy edzőkollegáimmal és Danival valamikor november elején leülünk és megbeszéljük a folytatást, hogyan tovább. Természetesen meglepett a dolog és azt hiszem, hogy 17 évi közös munka, olimpiai és világbajnoki sikerek után ezt nem érdemeltem meg

-mondta a jochapress.hu-nak válaszolva Széles, majd hozzátette:

Dani elmenetele esetén sem áll meg az élet. Éppen a közelmúltban kaptam megerősítést az Újpesti TE sportköri vezetőitől. Külön kérték, hogy fokozottan figyeljem az utánpótlás tagjait: kikből lehetnek újabb nemzetközi szinten is eredményes úszók. A legjobbak – Kapás Boglárka, Gyurta Gergely – mögött legalább nyolcvan úszónk van, így lesz mindhármunknak elég dolga. Egészségileg egyre jobban vagyok, még bőven vannak ambícióim az edzői pályán. Az évek során akik elmentek tőlem, azok sajnos, nem lettek jobbak. Említhetem itt a Verrasztó-testvéreket, Dara Esztert és másokat is. Természetesen egyetlen, rossz gondolatom sincs Danival kapcsolatosan és soha nem fogok ellene drukkolni. A 17 év közös munka nagy összekötő kapocs, komoly érzelmi szálak fűznek hozzá. Természetesen a szakmai kíváncsiság megvan bennem, várom, mire lesznek képesek az új munkakapcsolatban.

Gyurta Dániel nemrég a Facebookon mondott köszönetet edzőinek, akiket második családjának nevezett:

A 27 éves magyar versenyző 2012-ben, Londonban aranyérmet nyert 200 mellen, a riói játékokon viszont a középdöntőbe sem jutott be ebben a számban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik