Sport

Éremért játszik a magyar páros az asztalitenisz Eb-n

A három magyar vagy részben magyar kettős közül a Madarász Dóra, Pergel Szandra duó vette sikerrel a párosverseny péntek délelőtti nyolcaddöntőjét a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon. A Póta Georgina, Matilda Ekholm és a Szudi Ádám, Lakatos Tamás egység búcsúzott.

A hazai érdekeltek közül elsőként az ötödik helyen kiemelt Madarász, Pergel duót szólították asztalhoz, ellenfelük a Camelia Iacob és a romániai magyar Szőcs Bernadette alkotta páros volt. A meccset szinte végig a hazai kettős irányította, csak a harmadik és az ötödik szett alakult szorosan, ezt a rivális nyerte, de aztán a hatodikban Madarászék mindössze egy pontot engedélyeztek a vetélytársnak, s ezzel meg is nyerték a találkozót.

Szombaton délelőtt az első kiemelt orosz Polina Mihajlova, Marija Dolgih duót elbúcsúztató luxemburgi Sarah De Nutte, Ni Xia Lian páros lesz Pergelék ellenfele az elődöntőbe jutásért, egyben az éremért.

Póta és svéd játékostársa, Ekholm a szlovák Barbora Balazovával és a cseh Hana Matelovával csapott össze a nyolcaddöntőben, s az első szett megnyerése után csak szenvedett. Az ellenfél fordított, s bár 1-3 után még szépített a nyolcadikként rangsorolt magyar, svéd duó, a szlovák, cseh kettős került a legjobb nyolc közé.

Továbbra is azt tudom mondani, hogy a mostani Eb-n használt labda miatt nem érvényesül a játékunk

mondta az MTI-nek Póta Georgina.

„Pörgetünk, de nincs fals a labdában, így a nagyon erős Balazova könnyedén bombázta vissza a térfelünkre. Matilda és én is technikásak vagyunk, ez ezen a mérkőzésen sem jött ki. Sajnálom, de csalódott nem vagyok, mert még nem játszunk együtt hosszú ideje, idő kell, amíg egy új páros beérik.”

A férfiaknál a 2013-ban ifjúsági Európa-bajnok Lakatos, Szudi kettősre egy igazi nagyágyú, az első helyen kiemelt, címvédő Stefan Fegerl, Joao Monteiro osztrák, portugál páros várt a legjobb 16 között. A magyarok bátran játszottak, szinte minden szettben vezettek, a másodikat és az ötödiket meg is nyerték, a hatodikban pedig labdájuk volt a 3-3-hoz, de végül érvényesült papírforma, s a tavalyi győztes jutott a negyeddöntőbe.

A magyar férfiak számára ezzel befejeződött az Eb.

Eredmények – asztalitenisz-Eb

női páros, nyolcaddöntő:
Madarász Dóra, Pergel Szandra-Camelia Iacob, Bernadette Szőcs (román) 4-2 (4, 4, -11, 9, -10, 1)
Barbora Balazova, Hana Matelova (szlovák, cseh)-Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd) 4-2 (-7, 5, 11, 6, -6, 7)

férfi páros, nyolcaddöntő:
Stefan Fegerl, Joao Monteiro (osztrák, portugál)-Szudi Ádám, Lakatos Tamás 4-2 (10, -12, 7, 8, -9, 10)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik