Sport

Babos Tímea óriási küzdött az első helyen kiemelt orosz ellen

Babos Tímea szerdán korábbi párospartnerét, Kristina Mladenovicot búcsúztatta (6:1, 6:4) a 824 ezer dollár (230 millió forint) összdíjazású moszkvai keménypályás tenisztorna női egyes versenyében.

A negyeddöntőben kemény kihívás elé nézett a 23 éves magyar játékos, hiszen az első helyen kiemelt Szvetlana Kuznyecova ellen kellett helytállnia.

Fej-fej mellett haladt a két játékos az első szettben, igaz, a hazai közönség előtt versenyző teniszező rendre magabiztosabban húzta be adogatásait. 5:5 után a világranlista 9. helyezettjének sikerült brékelnie, majd behúzta az első játszmát.

A hátrány ellenére nem esett össze lelkileg a magyar teniszező, bekezdett a második játszmában, de 2:0 után rögtön kiegyenlített a 31 éves ellenfél. Ezt követően ismét fej-fej mellett haladtak a játékosok, de magyar szempontból a legrosszabbkor brékelt az orosz versenyző. Babos azonban ismét felállt a padlóról, s 6:5-nél ő került közel a játszmagyőzelemhez.

Kuznyecova egyenlített, így jöhetett a tiebreak, melyben nagyon bekezdett a soproni születésű játékos. 5:0 után zsinórban két pontot szerzett az orosz, de ezt követően Babos duplázott így kiharcolta a döntő szettet.

Rémálomszerűen indult a harmadik játszma a magyar játékos szempontjából, hiszen 3:0-s hátrányba került. Ezúttal sem jött zavarba 3:2-re felzárkózott, de ezt követően ismét Kuznyecova percei következtek, 5:2-nél karnyújtásnyira került az elődöntőtől. Végül 6:2-re megnyerte a harmadik szettet, így bejutott a legjobb négy közé.

A világranglistán 26. játékos párosban – Anasztaszija Pavljucsenkovával az oldalán – is a negyeddöntőig jutott, a Paula Kania, Danka Kovinic duó ellen szenvedett vereséget a magyar, orosz kettős.

WTA-torna, Moszkva, női egyes verseny, negyeddöntő, végeredmény:

Szvetlana Kuznyecova (1., orosz) – Babos Tímea (8.) 7:5, 6:7, 6:2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik