Sport

EHF-kupa: A Tatabánya verhető, a Csurgó kemény ellenfelet kapott

Kedden kisorsolták a férfi kézilabda EHF-kupa harmadik körének párosításait – számol be az ehf.com. A Grundfos Tatabánya az izraeli Maccabi Srugo Rishon Leziont, a Csurgó pedig a spanyol Helvetia Anaitasunát kapta ellenfélnek.

Az izraeli gárda a selejtező első fordulójában 79-36-os összesítéssel ütötte ki londoni riválisát, a második körben pedig a Red Boys Differdange gárdáját szomorították szintén kettős győzelemmel. (30-24, 26-25)

A csurgóiaknak lesz nehezebb dolguk a két magyar együttes közül, hiszen Sótonyi László tanítványainak a spanyol élvonal hatodik helyezettje ellen kell helytállniuk. A pamplónai csapat három győzelem és két döntetlen mellett, csupán kétszer kapott ki Liga Asobalban ebben a szezonban.

A Balatonfüredet búcsúztató Pfadi Winterthur a címvédő ellen vihet véghez bravúrt, hiszen a Göppingen csapatát kapták a svájciak.

A tét a csoportkörbe, vagyis a legjobb 16 közé jutás, az első mérkőzéseket november 19-én és 20-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik. A Tatabánya hazai pályán, a Csurgó idegenben kezd. A csoportkör küzdelmei február 11-én kezdődnek.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik