Sport

Először lép pályára Amerika leggyűlöltebb embere

Colin Kaepernick néhány éve az amerikai foci legnagyobb tehetségének lett kikiáltva, 2012-ben üstökösként robbant be a ligába, nagydöntőbe vezette a San Francisco 49ers-t. Azóta lejtmenetbe kapcsolt, majd az idei előszezonban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a himnuszt térden állva hallgatta végig.

Nem állok fel és tisztelgek egy olyan ország zászlaja előtt, amelyik elnyomja a feketéket és a színes bőrűeket. Önzőség lenne szemet hunyni a történtek felett. Az utcákon holttestek hevernek, az elkövetők pedig megússzák, mert fizetett szabadságra küldik őket, mondta.

Ezzel a rendőrök által elkövetett gyilkosságokra utalt. Tettével rövid idő alatt Amerika leggyűlöltebb embere lett, halálos fenyegetést is kapott, de azt mondta, örül neki, mert megerősítést kapott, hogy helyes eszmét képvisel.

Mindezek ellenére kikerült a csapatból, az idei szezon első öt meccsén még nem lépett pályára, labdához sem ért. Chip Kelly vezetőedző azonban most bejelentette, vasárnap ő lesz a kezdő irányító a Buffalo Bills ellen.

A 49ers öt meccs után egy győzelemmel és négy vereséggel áll.

Kiemelt kép: Ezra Shaw / Getty Images

(CNN, San Francisco 49ers)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik