Sport

Hosszú Katinka a vk-sorozat második szakaszát is utcahosszal nyerte

Hosszú Katinka teljesítményére már réges-rég elfogytak a jelzők, az Iron Lady olyan tempót diktál, hogy lassan már szuperlatívuszokban sem lehet jellemezni, amit csinál.

A 27 éves úszónő szombaton négy, vasárnap pedig öt aranyérmet nyert Dohában. A Nemzetközi Úszó Szövetség három etapra osztotta a kilencállomásos  világkupa-sorozatot, melynek második, Peking, Dubaj, Doha szakaszát is utcahosszal nyerte a magyar sportoló.

A szakmai elismerés mellett 50 ezer dollárral is gazdagodott a bajai születésű versenyző. Előbbiben meglepő módon nem mindig van része, legutóbb a FINA felejtette el, hogy ő a legsikeresebb úszó a sorozat történetében.

A háromszoros olimpiai bajnok sportoló 405 pontot gyűjtött a második szakaszban, csak összehasonlításképpen a második dán Jeanette Ottesen 168-at szedett össze. Jakabos Zsuzsanna az ötödik lett a középső etapban, ő 10 ezer dollárral gazdagodott.

A világkupa-sorozat utolsó szakasza október 21-én Szingapúrban veszi kezdetét, ezt követően Tokióba, majd Hongkongba látogat a mezőny. Hosszú Katinka összetettben 783 ponttal áll az első helyen, mögötte Ottesen 309-cel a második. Az összetett győztese 100 ezer dollár vehet át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik