Sport

Sidi Péter megnyerte a férfi légpuskások világkupadöntőjét

Sidi Péter nagyszerű teljesítménnyel megnyerte a férfi légpuskások versenyét a sportlövők Bolognában zajló világkupadöntőjén, melyen Péni István kilencedik lett.

A riói olimpián ebben a számban ötödik magyar klasszis a szezonzáró viadal 60 lövéses alapversenyében 628,2 körrel ötödik helyen zárt, majd a döntőben óriási izgalmak közepedte nyert.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint Sidi a mindent eldöntő 20. lövés előtt egy tizedkörrel az olimpiai bronzérmes orosz Vlagyimir Maszlenyikov mögött volt, ám amíg vetélytársa 10,2, addig ő majdnem tökéletes, 10,8 körrel zárta a versenyt, így végül 207,7 körös eredménnyel, Maszlenyikovot öt tizeddel megelőzve győzött.

A világkupadöntő minden évnek az egyik legnagyobb presztízsű viadala. Idén minden számban csak a címvédő, a riói olimpia dobogósai, illetve a 2016-os – négy állomásos – vk-sorozat legjobbjai szerepelhetnek, számonként csupán 11, vagy 12 lövő.

Férfi légpuskában 11-en indultak, ebben az elitmezőnyben vívott ki helyet magának a két magyar is. A vk-döntőt 2003 után másodszor megnyerő Sidi a riói olimpián ötödik lett, idén pedig mind a négy világkupaversenyen döntőbe jutott, Bangkokban negyedik, Bakuban ötödik, Rio de Janeiróban hetedik, Münchenben pedig nyolcadik volt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik