Sport

Klicsko most unta meg végleg Fury agymenéseit

Tyson Fury elég erősen indította a hetet. Hétfő kora délután fogta magát, a Twitteren bejelentette, hogy visszavonul, amúgy pedig mindenkit felszólított orális tevékenységek gyakorlására. Három órával később aztán egy kárörvendő bejegyzésben tudatta, hogy ő bizony folytatja, és megvédi, ami az övé – a brit ökölvívó itt a Vlagyimir Klicskotól tavaly novemberben elnyert öveire célzott. Adja magát a kérdés: mit szólnak Klicskóék Fury újabb agymenéséhez?

Megunták az egészet.

Az ukrán mendzsmentje a dpa-nak küldött közleményt, ebben jelezték, hogy lekerült a napirendről náluk a Fury elleni visszavágó. Most már azon dolgoznak, hogy tető alá hozzanak egy másik brit bunyós, a nehézsúly feltörekvő reménysége, Anthony Joshua ellen egy mérkőzést. Az sem ígérkezik rosszabb összecsapásnak, mint egy második Fury-Klicsko.

Fury számára a karrierje a tét

Tyson Fury 2015 novemberében, egyhangú pontozással győzte le Vlagyimir Klicskót, aki 11 év után kapott ki ismét. Az ukrán a nyáron szeretett volna visszavágni, de akkor a brit sérülés miatt kért halasztást, majd nemrég az októberi időpontot is törölték, Fury ezúttal mentális gondokra hivatkozott.

Közben felmerült egy elég erős gyanú, hogy Fury kokainnal megbukott egy doppingvizsgálaton, most emiatt is magyarázkodhat. Ha e bebizonyosodik, vélhetően elveszíti az összes övét.

Fotó: Getty Images/Bongarts/Sascha Steinbach

Ajánlott videó

Olvasói sztorik