Sport

Berki Krisztián vallomása a Berki-elemről

Szeptember elején jött a hír, jövő évtől a kápán végrehajtott orsó Thomas-körrel való kombinálását nevezik Berki-elemnek, amelynek erőssége E-értékű lesz, így plusz egy tizedpontot ér majd.

Az elmúlt héten kezdtem el gyakorolni a 7.0-s kiinduló pontszámú gyakorlatot, de ebben a Berki-elem még nem szerepel, annak a beépítése több időt és edzést vesz igénybe. Mindig mondtam, hogy sok mindent elértem már a tornában, ez azonban egy másfajta siker, amely számomra mégis olyan, mint egy olimpiai aranyérem, hatalmas dicsőség és még mindig megfoghatatlan egy kicsit a számomra

– mondta Berki az M1 aktuális csatornának a róla elnevezett elemről. Egészen pontosan erről van szó:

A háromszoros világbajnok tornász kijelentette, sikeres felkészülésen van túl, így az elkövetkezendő versenyeken, elsőként a szombathelyi vk-n már indulni fog.

A hatszoros Európa-bajnok arról is beszélt, apró fájdalmai még vannak a műtött bal vállában, de a 2020-as tokiói olimpiára ki akar jutni, ezért most edzőjével azon dolgoznak, hogy a 2018-ban induló kvalifikációs időszakra formába lendüljön.

“A mezőnyben hárman vagyunk Louis Smith-szel és Max Whitlockkal, akik 16 pont körüli eredményt tudnak elérni, ezért arra számítok, hogy kettejükkel kell majd ismét felvennem a harcot, bár biztosan lesznek fiatal feltörekvő riválisok is” – tekintett előre Berki.

Berki 2002 és 2009 között sorozatban nyolc országos bajnoki címet nyert lólengésben a Mesterfokú Bajnokságon, két-két vb-, és Eb-ezüstje is van, kontinensbajnokságon egyszer bronzérmes volt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik