Sport

Beismerte tettét az Európa-bajnok röplabdázó gyilkosa

Lassan három éve számoltunk be arról, hogy a spanyolországi Murciában brutálisan megölték 35 éves Ingrid Vissert (képünkön) és 57 éves élettársát, Lodewijk Severeint.

Az 514-szeres holland válogatott, 1995-ben Európa-bajnok, 2004-ben BL-győztes Visser többek közt Murciában is játszott, aminek mint kiderült, komoly szerepe volt halálukban.

Az egykori holland válogatott röplabdás 2013-as információk szerint még nyaralni ment Spanyolországba, ám a nyomozás lezárultával most kiderült, egykori klubja, a Murcia 240 ezer euróval tartozott neki. A röplabdázó megegyezésre törekedett, 60 ezer eurót akart a klubtulajdonostól, Juan Cuencától.

AFP PHOTO/ MANUEL LORENZO
Juan Cuenca kezéhez minden bizonnyal vér tapad Forrás: AFP PHOTO/ MANUEL LORENZO

Igen ám, de a tulaj felbérelt egy román állampolgárságú férfit, bizonyos Valentin Iont, aki most beismerte, hogy pénzt kapott azért, hogy “lebeszélje” a röplabdázónőt jogos igényéről.

A masdeporte.as.com arról számolt be, hogy Visser és élettársa találkozott az elnökkel és Valentin Ionnal. A megbeszélésen aztán a vita hevében a román férfi vallomása szerint előbb ököllel, majd egy vázával és egy üveg hamutartóval is ütötte a párt.

 AFP PHOTO / Manuel Lorenzo
Valentin Ion most már nem annyira erős, mint amikor egy nőt kellett halálra vernie Fotó: AFP PHOTO / Manuel Lorenzo

Nem akartam meggyilkolni őket, így alakult

– mondta a tárgyaláson a férfi..

Veronica Caldrán ügyész másképp gondolja mindezt. Számára bizonyított, hogy Ion 1200 eurónyi előleget kapott, majd a kettős gyilkosság után ő is tüntette el a tetemeket. Bizonyítéka van arra, hogy az 1200 eurón kívül Ion még 10 vagy 15 ezer eurót kapott volna a „munkáért, ergo Cuenca klubelnök az üzleti konfliktus miatt akarta holtan látni Severeint, így előre kitervelt kettős gyilkosság történt.

Az ügyészség ötvenéves börtönbüntetést kért a vádlottakra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik