Sport

Remek utolsó negyedórával hozta a kötelezőt a Telekom Veszprém

Az utolsó negyedórában remeklő Telekom Veszprém 32-28-ra legyőzte a vendég svájci Schaffhausent, Császár Gábor csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Az első fordulóban az előző idényben döntős – és a finálét kilencgólos vezetésről elveszítő – Veszprém a német Flensburg-Handewitt otthonában 24-24-es döntetlent játszott, míg a Schaffhausen 25-24-re kikapott a vendég dán Bjerringbro-Silkeborgtól.

Veszprémben bátran kezdett az esélytelenebb Schaffhausen, és Császár remek passzaival az 5. percben 2-1-re vezetett. A svájciak lépéselőnye továbbra is megmaradt, és közel tíz percbe tellett a hazaiaknak, mire magukra találtak, és fordítottak (5-4). A védekezés egyik oldalon sem volt jó, rengeteg gól esett, majd amikor a Veszprém rendezte sorait és negyedóra után 9-6-ra ellépett, időt kért a Schaffhausen.

Amikor emberelőnybe kerültek a vendégek, ledolgozták a hátrányukat (11-11), és a folytatásban is jól tapadt a svájci együttes, így csak az utolsó másodpercben szerzett gólnak köszönhetően vonulhatott el pihenőre előnnyel a Veszprém.

A második félidőt kettős emberhátrányban kezdte a magyar bajnok, ám 18-16-os vezetéssel jött ki ebből a szakaszból. Renato Sulic két ziccert is rontott, de ahogy sikerült megnyugodni, már nem volt gond, és pillanatok alatt 22-18 lett az állás, amikor időt kértek a leblokkoló vendégek

A röpke pihenő jót tett nekik, és negyedórával a vége előtt az egyenlítésért támadtak. Ez azonban elmaradt, és megint a Veszprém jött lendületbe. Még a hajrá előtt – hogy maradjon esély a pontszerzésre – újfent időt kért a Schaffhausen, viszont ekkor már jól védekezett a hazai gárda, amely végül otthon tartotta a két pontot.

A Veszprém egy hét múlva a lengyel Wisla Plock vendége lesz.

Eredmény – Kézilabda, férfi Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló

Telekom Veszprém – Schaffhausen (svájci) 32-28 (16-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik