Sport

Verrasztó Dávid: Ahogy eddig is túléltem, ha támadtak, most is túl fogom

Amiről a héten pletykálni kezdtek, azt csütörtökön hivatalosan is bejelentették: Verrasztó Evelyn és testvére, Dávid átigazoltak a BVSC-be a Jövő SC-től. Ez a döntés azért is meglepő, mert utóbbinál édesapjukkal dolgoztak együtt.

Együtt határoztuk el: apa, Evelyn, Molnár Ákos és én. Tudtuk, hogy ez így nem mehet tovább

– mondta a váltásról Verrasztó Dávid a Nemzeti Sportnak, és azt is kifejtette később, hogy édesapja végig részese volt a folyamatnak és amióta megszületett a döntés, azóta javult a kapcsolatuk és többet beszélgetnek. Szerinte ez a legfontosabb.

A riói olimpián Verrasztó Dávid esélyesként indult el, de 12. lett 400 vegyesen. Még most sem tudja, mi történt pontosan, siránkozni nem akar, sajnáltatta magát Brazíliában, azóta pedig többször átbeszélte a dolgot edzőjével, Molnár Ákossal, aki szintén a BVSC-hez igazolt.

A rossz eredmény egyébként annyira megviselte, hogy 200 vegyesen nem állt rajthoz, hanem hazautazott Rióból. Emiatt a döntés miatt nagyon sokan szidták, de Verrasztó szerint muszáj elviselni a kritikát, korábban is kapott és ezután is fog.

Ahogy az előző években is megoldottam a problémáimat, túléltem, ha támadtak, most is túlélem. Rióban azt éreztem, minél hamarabb el kell onnan jönnöm ahhoz, hogy el tudjam kezdeni újra – az életemet, a munkámat, az úszást

– mondta Verrasztó, aki szerint nem az ő feladata megfejteni, miért nem fogadják el őt itthon sokan, de sohasem tagadta meg magát. Négy éve szállítja a jó eredményeket, mégsem tudott változtatni a megítélésén.

Marad az, ami eddig is volt: elviselem, hogy így van.

A 28 éves Verrasztó Dávid most már a 2017-es budapesti vizes vb-re készül, de nem akar dacból úszni, mint mondta: nem hinné, hogy rosszabb sportoló lett amiatt, mert volt egy rossz versenye. És azt sem tartja kizártnak, hogy ott lesz majd a tokiói olimpián 2020-ban.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik