Sport

Ember ekkorát még nem dobott tojáslabdával

Aaron Rodgers, a Green Bay Packers irányítója a Detroit Lions elleni 34-27-re megnyert hétvégi meccsen az alábbi a dobással.

A második negyedben eleresztett passz ugyan nem találta meg a közben célterületen belülre futó Trevor Davist, de csak azért nem, mert közben a védő szabálytalanul akadályozta. Ezért nem lett touchdown.

Ellenben az NFL mindenre figyelő statisztikusai lemérték, Rodgers a 28 yardos vonalon állt a dobás pillanatában és a labda pedig 74 yard repülés után ért földet. Ez 67,6 méter. Márpedig az NFL történetében ekkorát még senki sem dobott tojáslabdával – számolt be a usatoday.com.

A videón jól látszik, Rodgers oldalazva araszol, balra mozog, és miközben szemével keresi a legjobb  megoldást, jobb kézzel, kifacsart helyzetből dobja el a labdát. Lényegében neki sem fut.

Vajon mekkorára lenne képes, ha mint a gerelyhajítók, nekifut és minden mozdulatával előrefelé segíti a tojáslabda haladását? Nem a passzpontosságra, hanem a hosszra koncentrál? Képes lenne átdobni a 100 yardos pályát?

Az amerikai focilabda súlya 14 – 15 uncia, ami 397–425 grammnak felel meg. Ez nagyjából fele a 800 gramm súlyú gerelynek. Így hamarjában el is játszottunk a gondolattal, ha Aaron Rodgers az NFL holtidejében átruccan Rio de Janeiróba és elindul gerelyhajításban, vajon megszorította volna Thomas Röhlert (Németország), aki végül 90.30 méterrel lett olimpiai bajnok?

100 yard ugyanis 91,44 méter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik