Sport

Otthagyják apjukat a Verrasztó-gyerekek

A 2012-es olimpiáig a Jövő SC a magyar úszósport egyik legerősebb fővárosi bázisa volt. A Komjádi Béla Sportuszoda ötvenéteres medencéjében Széles Sándor útmutatásai alapján Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs irányította Gyurta Dániel és Gergely edzéseit, de Magyarovits Zoltán is 2002 óta nevelte abban az egyesületben a rendkívül tehetséges Sztankovics Annát, amelyet az olimpiai ezüst és bronzérmes úszó, Dr. Verrasztó Zoltán hozott 2001-ben tető alá.

A londoni olimpia után kicsit változott a helyzet. Ugyan Kovácshegyi, Virth és Magyarovits még mindig a Komjádi partján oktat, de már Gyurtáékat az Újpest számára készíti fel, és Magyarovits is vasasos tanítványokat nevel immár.

Az elmúlt négy esztendőre Dr. Verrasztó Zoltánnak klubjának két komoly versenyzője maradt; gyermekei, Dávid és Evelyn. Hozzájuk csatlakozott a remek pillangós Biczó Bence idén tavasszal.

Most itt a száraz hír: a  Nemzeti Sport értesülései szerint Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, és Biczó Bence – edzőjük Molnár Ákos is – elhagyja klubját. Mindhárman a BVSC-be igazolnak.

Dr. Verrasztó Zoltán nyilván a jövőben is figyelemmel kíséri gyermekei pályafutását, de Dávid és Evelyn lényegét tekintve most válnak igazán felnőtté. Kikerülnek apjuk közvetlen felügyelete alól.

A 24.hu érdeklődésére a távozó versenyzők és az edző a döntés kiváltó okáról egyelőre nem nyilatkozott, de azt Verrasztóék megerősítették, természetesen szeretik az édesapjukat, a döntés semmiképp nem ellene irányul és nem miatta történt.

A Jövő SC-ben nem marad nemzetközi szinten jegyzett felnőtt úszó. Dr. Verrasztó Zoltán 15 évvel ezelőtt kitalált valamit, kollégáival felnevelt számost kiváló úszót, akik azóta felnőtté váltak és ilyen-olyan okok miatt más utat választottak. Ez az élet rendje. Most kezdheti újra elölről a munkát, de ő immár nem a Komjádiban, merthogy a Jövő SC vízfelületeinek bérlésének lehetőségét szeptembertől Hosszú Katinka frissen alapított klubja, az Irinaquatics kapta meg.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik