Sport
Budapest, 2016. július 12.
Verrasztó Evelyn és Verrasztó Dávid úszók a Császár-Komjádi Béla Sportuszodában 2016. július 11-én. A testvérpár kvótát szerzett a riói nyári olimpiára.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Otthagyják apjukat a Verrasztó-gyerekek

24.hu
24.hu

2016. 09. 28. 13:16

A 2012-es olimpiáig a Jövő SC a magyar úszósport egyik legerősebb fővárosi bázisa volt. A Komjádi Béla Sportuszoda ötvenéteres medencéjében Széles Sándor útmutatásai alapján Kovácshegyi Ferenc és Virth Balázs irányította Gyurta Dániel és Gergely edzéseit, de Magyarovits Zoltán is 2002 óta nevelte abban az egyesületben a rendkívül tehetséges Sztankovics Annát, amelyet az olimpiai ezüst és bronzérmes úszó, Dr. Verrasztó Zoltán hozott 2001-ben tető alá.

A londoni olimpia után kicsit változott a helyzet. Ugyan Kovácshegyi, Virth és Magyarovits még mindig a Komjádi partján oktat, de már Gyurtáékat az Újpest számára készíti fel, és Magyarovits is vasasos tanítványokat nevel immár.

Az elmúlt négy esztendőre Dr. Verrasztó Zoltánnak klubjának két komoly versenyzője maradt; gyermekei, Dávid és Evelyn. Hozzájuk csatlakozott a remek pillangós Biczó Bence idén tavasszal.

Most itt a száraz hír: a  Nemzeti Sport értesülései szerint Verrasztó Dávid, Verrasztó Evelyn, és Biczó Bence – edzőjük Molnár Ákos is – elhagyja klubját. Mindhárman a BVSC-be igazolnak.

Dr. Verrasztó Zoltán nyilván a jövőben is figyelemmel kíséri gyermekei pályafutását, de Dávid és Evelyn lényegét tekintve most válnak igazán felnőtté. Kikerülnek apjuk közvetlen felügyelete alól.

A 24.hu érdeklődésére a távozó versenyzők és az edző a döntés kiváltó okáról egyelőre nem nyilatkozott, de azt Verrasztóék megerősítették, természetesen szeretik az édesapjukat, a döntés semmiképp nem ellene irányul és nem miatta történt.

A Jövő SC-ben nem marad nemzetközi szinten jegyzett felnőtt úszó. Dr. Verrasztó Zoltán 15 évvel ezelőtt kitalált valamit, kollégáival felnevelt számost kiváló úszót, akik azóta felnőtté váltak és ilyen-olyan okok miatt más utat választottak. Ez az élet rendje. Most kezdheti újra elölről a munkát, de ő immár nem a Komjádiban, merthogy a Jövő SC vízfelületeinek bérlésének lehetőségét szeptembertől Hosszú Katinka frissen alapított klubja, az Irinaquatics kapta meg.

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Wikileaks founder Julian Assange raises his fist prior to addressing the media on the balcony of the Embassy of Ecuador in London on May 19, 2017.
Ecuador urged Britain today to "grant safe passage" out of the country to WikiLeaks founder Julian Assange after Sweden dropped a warrant that drove him to take refuge in Ecuador's London embassy. / AFP PHOTO / Justin TALLIS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.