Sport

Világbajnok a Szupergirls!

Svájcban, Winterthurban, az akorbatikus rock’n’roll női formációs világbajnokságon három magyar csapat, a Szupergirls, a Sol Invictus és a High Five képviselte hazánkat. A három formációból kettő bejutott a döntőbe a 19 fős mezőnyben és a Szupergirls a világbajnoki címet is elhódította egy orosz és egy cseh csapat előtt, a Sol Invictus a 6. helyet szerezte meg. A High Five az elődöntőben a 10. helyen zárt.

A Szupergirls formáció tagjai zömében a világrekorder, háromszoros világbajnok junior Party Girls nagyformáció korábbi tagjai: Bujtor Sára, Cserveni Fanni, Dugasz Emese, Farkas Dominika, Fekete Csilla, Hargitai Petra, Kis Petra, Novák Dorottya, Oravecz Zsófia, Pápai Molli, Sánta Felícia, Sulyok Viktória, Szabó Noémi, Telek Dominika, Tupi Bernadett, Zsolnai Ingrid.

Ez a magyar akrobatikus rock and roll sport harmadik felnőtt világbajnoki aranya felnőtt női nagyformációs kategóriában. A csapat edzője a Magyar Táncsport Szakszövetség által korábban háromszor az év edzőjének választott Lengyel Veronika – írja a tanchirek.info.

Akrobatikus rock’n’rolll női formációs világbajnokság, eredmény:

  1. Szupergirls (Magyarország)
  2. Coolcats (Oroszország)
  3. Kolb Dance (Csehország)
  4. Falcon girls (Csehország)
  5. Charm (Oroszország)
  6. Sol Invictus (Magyarország)…
    10. High Five (Magyarország)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik