Sport

Olimpia 2024: Elkészült az októberben leadandó magyar pályázati anyag

Elkészült az a döntően technikai jellegű anyag, amelyet Magyarországnak le kell adnia a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) október elején, a 2024-es olimpiai pályázat második szakaszában – hangzott el az Olimpiai Védnöki Testület pénteki ülésén.

Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője azt mondta, a következő, februárban leadásra kerülő pályázati dokumentum jóval érdemibb lesz, a jövő június-júliusi időszakot pedig döntő jelentőségűnek nevezte a 2024-es rendezés elnyerése szempontjából.

Magyarországon Európai Ifjúsági Olimpiát és vizes világbajnokságot rendezünk ebben az időszakban, majd Lausanne-ban lesz egy úgynevezett technikai briefing, amelyen a NOB-tagok részletesen megismerik majd a pályázatokat

– hangsúlyozta Fürjes Balázs, aki szerint Magyarországnak nagyon fontos, hogy a NOB döntéshozói többet tudjanak az országról és a fővárosról, illetve a pályázatról.

Róma várható visszalépése után Budapest mellett már csak Párizs és Los Angeles van versenyben a 2024-es játékok megrendezéséért.

A NOB jövő szeptemberben, Limában dönt a helyszínről.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik