Sport

Két magyar bunyós is megnyerte címmérkőzését

A cirkálósúlyú Szellő Imre elnyerte a Boksz Világszervezet (WBO) interkontinentális övét, mivel a várpalotai Thury-vár udvarán rendezett vasárnap hajnalban véget érő címmérkőzésen legyőzte a brazil Hamilton Venturát.

A tízmenetes címmérkőzésen Szellő Imre a pontozóbíróknál 100:89, 99:90 és 97:92 arányban győzte le brazil riválisát. Ezzel elhódította a WBO cirkálósúlyú interkontinentális övét, melyet Győryné Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szövetség profi tagozatának vezetője és Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere adott át a magyar bokszolónak. Az interkontinentális öv megszerzése a cirkálósúlyú Szellő Imre tizennegyedik győzelme, brazil ellenfele 15 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel érkezett a várpalotai meccsre.

A Felix Promotion által rendezett gálán, amelyet az M4 sportcsatorna élőben közvetített, mindkét nemzetközi címmérkőzésen magyar siker született. Szellő Imre győzelmét megelőzően a félnehézsúlyú Baranyi Richárd a pontozóbíróknál 98:92, 96:94 és 96:94 arányban diadalmaskodott a grúz Giorgi Berosvili felett és elnyerte a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú Európa-bajnoki címét.

 

Az est folyamán rendezett magyar bajnoki mérkőzésen cirkálósúlyban magyar bajnok lett Tóth Tamás, miután technikai kiütéssel legyőzte Darmos Józsefet.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik