Budapest, 2016. szeptember 7.
Hagyományõrzõk a Nemzeti Vágta sorsolási ünnepségét megelõzõ felvonuláson a Hõsök terén 2016. szeptember 7-én. A Nemzeti Vágtát szeptember 16. és 18. között rendezik.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Sport

Megkezdődött a lovas sportok ünnepe a Hősök terén

24.hu
24.hu

2016. 09. 17. 13:31

Korábban a témában:

Megkezdődött a 9. Nemzeti Vágta szombaton Budapesten, a Hősök tere körül kialakított speciális versenypályán. Szombaton a Hősök emlékkövének megkoszorúzása, a versenyző 71 település lovasának ünnepélyes fogadalomtétele és történelmi lovas felvonulás színesítette a programot.

A mai nap a lovas sport ünnepe, mely megmutatja ló és lovas harmóniáját, egymás iránti kölcsönös tiszteletét, mellyel egymás gyorsaságát, erejét, ügyességét igyekeznek kiegészíteni és erősíteni. De ez a nap egyben hagyományaink ünnepe is, hiszen a honfoglalástól a Széchenyi István szervezte lóversenyekig, Rákóczitól az 1848-49-es szabadságharcig alig akad a magyar történelemnek olyan mozzanata, amelyben a lovas magyar nemzet bátorsága, gyorsasága, ügyessége ne játszott volna döntő szerepet

-mondta beszédében Földváry Gábor, a Honvédelmi Minisztérium felelős helyettes államtitkára. A program lovas bemutatóval folytatódik, majd elkezdődnek a vágta előfutamai.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.