Sport

Szívszorító nyilatkozat a paralimpia magyar ezüstérmesétől

Ahogyan arról írtunk, Biacsi Ilona a második helyen végzett a T20-as kategória 1500 méteres síkfutó számában a riói paralimpián. Ikertestvére, Bernadett az ötödik lett, amit nagy csalódásként élt meg és az ezüstérmes sem tudott felhőtlenül örülni az eredményének.

“Nagyon sajnálom, hogy így jött össze. Úgy váltunk szét a verseny előtt, hogy átadom a dobogós helyezést, csak legyen mögöttem – mondta az MTI-nek könnyeivel küszködve a testvéréről, Bernadettről Biacsi Ilona. – De ez az érem mindkettőnké, ha ő nem lenne, én sem lennék itt. Együtt készülünk, együtt csináltuk végig az elmúlt négy évet, volt olyan holtpontom, amin ő segített keresztül, bíztatott. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen testvérem van, és nagyon sajnálom, hogy most sír, mert ő is érmet szeretett volna. Megszakad a szívem.”

A rendkívül elkeseredett Biacsi Bernadett azt mondta: nem feküdt neki ez a stílus, hol gyorsabb, hol lassabb volt az iram, s a második kör végén a combja is begörcsölt, ezért nem tudott robbantani, amikor kellett volna.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik