Sport

Kemény Dénes: Ez gusztustalan, a póló történetében ilyen még nem fordult elő

Kemény Dénes korábban azt ígérte, később majd bővebben is kifejti a véleményét a junior vízilabda-Európa-bajnokságon történtekről, ahol botrányos véget ért a magyar-olasz negyeddöntő. A korábbi sikerkapitány, aki jelenleg a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke nem fogta vissza magát, saját applikációján fakadt ki, a waterpolo.hu pedig leközölte egészben az írást.

A szövetségi kapitány azt mondta, ez vicces, én azt mondom, ez gusztustalan!

– kezdett bele Kemény Dénes, majd úgy folytatta, ez a negyeddöntő új dimenziót vitt a sportágba.

„Ötven éve vagyok a vízilabdában, de olyat még nem láttam, nem hallottam, hogy a szubjektivitás a gólok számolásában is megnyilvánuljon, és az eredményjelző táblára is kikerüljön – tudomásom szerint ezt megelőzően sem történt ilyen. Hollandiában csütörtökön igen, ezt is megéltük…”

Kemény Dénes szerint a sportág sármja az is, amikor bizonyos játékszituációkon vitatkoznak a sportolók, szurkolók, de ez a szubjektivitás is a szépsége a vízilabdának. Nem csak a jóképű játékosok.

„És most új dimenziót nyitottunk. Olyat, ami a grundon szokott lenni, ahol a fehérek azt mondják, 4–3 az eredmény, mire a pirosak kontráznak, nem igaz, mert 4–4. Eltér a marék, de ott nincs zsűri, nincsenek ellenőrök, legkevésbé villanyújság…

De hogy egy junior Európa-bajnokság negyeddöntőjében eltér a matek, arra nincsenek szavak, a póló történetében sohasem fordult elő.

Kemény Dénes ezután arról írt, hogy ezek a fiatal fiúk napi több órát edzenek és megtanultak veszíteni. Azt viszont senki sem tudja majd nekik megmagyarázni, hogyan lehet az, hogy, ha 24 gólból 12-őt ők lőttek, akkor nem döntetlen az eredmény és nem büntetődobások jönnek az elődöntőért.

„Ameddig a hatalomvezérelt közreműködői réteg négy percen keresztül nem veszi figyelembe, hogy egy edző jelzi a zsűri hibáját, addig a nemzetközi vízilabda saját magát kérdőjelezi meg! Az új dimenzió azt jelenti, hogy a sportszervezet a gólok hazug számolásával a saját szabályaiba kapaszkodásával legalizálta az illegalitást” – zárta szavait a vízilabda szövetség elnöke.

Az MVLSZ egyébként óvott, ezt elutasították, majd fellebbeztek, azt is lesöpörték az asztalról. A fiúk így az ötödik helyért csatáznak tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik