Sport

Botrány a magyar pólócsapat meccsén

A waterpolo.hu tudósítása szerint a magyar juniorválogatott 13-10-re kikapott az olaszoktól az Európa-bajnoki negyeddöntőben. Papíron. Merthogy a csapat visszajött 12-9-ről 12-12-re, ez is lett a végeredmény. A holland rendezők azonban rosszul írták ki az eredményt (13-9-et is írtak), és bár a magyarok reklamáltak, a zsűri döntése után 11-9-es olasz vezetésről kellett lejátszani az utolsó 3 perc 49 másodpercet. 13-10 lett így az olaszoknak.

A magyar csapat megóvta a mérkőzést.

Ez a vicc kategória, nem tudok mást mondani.

Azt azért el kell ismerni, hogy a meccs elején nem játszottunk jól. Sok gólt kaptunk… De aztán visszajöttünk, 10-8-nál Simon Henrik úgy kapott 4 perces kiállítást, hogy mi támadtunk emberelőnyben. Nem tudom, hogy brutalitás volt-e, ezt nem tudom eldönteni. Aztán feljöttünk 12-12-re. Amikor az olaszok belőtték a 12. gólt és 13 lett a táblára írva, jeleztük, hogy javítsák ki. Később is, folyamatosan szóltunk, de a bírók nem foglalkoztak vele. Azt mondták, majd a végén megnézik a jegyzőkönyvet. A meccs végén odamentem az asztalhoz, nem értették, mit akarok, de aztán elismerték, hogy hibáztak. A hollandok azt mondták, technikai hiba történt, az olaszok pedig azért reklamáltak, érveltek, hogy azt hitték, vezetnek a végén is. Aztán azt mondták, játsszuk újra a 3 perc 50 másodpercet 11-9-ről. Rögtön az elején Manherczet és egy olaszt párosan kiállítottak úgy, hogy Manónak leszedték a fejét, neki ez volt a harmadik kiállítása. Vicc az egész, megfogalmaztuk a panaszunkat, jeleztük, hogy vagy újrajátszást vagy 12-12 után 5 métereseket szeretnénk, hogy így dőljön el az elődöntőbe jutás” – mondta Horkai György szövetségi kapitány a waterpolo.hu-nak. (Fotó: waterpolo.hu)

Frissítés: Idő közben felkerült a Youtube-ra a meccs, 10-7-től, egészen addig, amíg eldöntik, hogy újrajátsszák a meccs végét:

Eredmény

Első végeredmény: Magyarország-Olaszország 12-12 (3-5, 2-4, 2-1, 5-2)
Második végeredmény: Magyarország-Olaszország 10-13 (3-5, 2-4, 2-1, 3-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik