Sport

Dombi Tibor 93 perc alatt kétszer annyit futott, mint egy átlagos focimeccsen

Vasárnap, a Wizz Air félmaratonon húsz év, az atlantai olimpia után újra egy “csapatban” a debreceni Dombi Tibor, és a két ferencvárosi, Hrutka János és Lisztes Krisztián. Ahogy régen, úgy most is Dombi volt a hármas leggyorsabb embere.

Szerettem volna egyéni csúcsot futni és ezzel jogot szerezni arra, hogy én is megkongathassam a harangot, így jelezvén a rekordomat. Sajnos nagyon elkapott a hév, 41 percnél már 10 km-en voltam túl. Megtáltosodtam a szurkolók éljenzésétől és elfutottam magam. A második fele már csak 52 perces volt. Ekkor már a meleg is megevett, minden bajom volt. Talán öregszem?

– osztotta meg élményeit Dombi a futanet.hu oldalon. A DVSC labdarúgója két éve hagyott fel a focival, s most a 31. Wizz Air Budapest Félmaratonon a célideje 1:33:02 lett. Érdekesség, hogy a 93 perc nagyjából pont egy átlagos labdarúgó mérkőzés játékideje hosszabbítással együtt, így lehetőséget ad az összehasonlításra.

A labdarúgók 10-12 kilométert futnak sprintelnek ennyi idő alatt, Dombi most majdnem a dupláját 21 kilométert futott megállás nélkül.

Az idén 42 éves válogatott játékos számára az új cél az, hogy ősszel, életében először lefussa a maratoni távot. Ez azért is aktuális, mert a rendező Budapest Sportiroda évente meghirdeti a 42 év, 42 km kihívást!

Dombi már kétszer próbálkozott és elmondása szerint 35 kilométer tájékán mindkét alkalommal az árokban találta magát. , korábbi

A korábbi 35-szörös válogatott labdarúgó reggelente szeret futni, amikor alkotó csend veszi körül és ahogy fogalmaz, a sportolást sohasem fogja abbahagyni, mert örökké hajtja a versenyszellem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik