Sport

Hosszú Katinka és Shane Tusup épp felülírja a magyar úszópiac erőviszonyait

Jó bornak nem kell cégér. Háromszoros olimpiai bajnok úszónk és férje új klubjába özönlenek a jelentkezők. Úgy tudjuk olyan(ok) is, aki már nemzetközi eredménnyel is rendelkezik.

Ehhez elég volt szerdán egyetlen posztot kihelyezni a magyar sportolók legnagyobb közösségi oldalára, az immár több, mint 440 ezer követővel rendelkező Hosszú Katinka Facebook-oldalra és rövid úton betelt a feliratkozói létszám olimpiai bajnoknőnk szeptemberben induló új úszóklubja, az Iron Aquatics első nyílt napjára.

Akkora volt az érdeklődés, hogy aki nem volt elég fürge és csak csütörtökön jelentkezett, az bizony lemaradt a szombati programról. Akadt olyan sportoló, akinek édesanyja bánatosan írta:

Szerdán raktátok fel a posztot, én csütörtökön írtam. Majd pénteken jött a válasz, hogy már lezárult a jelentkezés. Akkor most hogy is volt ez? Csak mert bármit megadtam volna, hogy az Iron Aquatics tagja legyek.

Jó példa arra, milyen profizmussal kezeli Hosszú Katinka és menedzsmentje a közösségi oldalt, hogy az elkeseredett úszószülő szombaton 2016. szeptember 10.-én, 22:25-kor szólt hozzá a nyílt napról beszámoló bejegyzéshez és vasárnap “hajnali” 7:04-kor már választ is kapott; nyugi, nem kell elkeseredni, lesz még egy nyílt nap és a klub mindenkivel felveszi majd a kapcsolatot.

Információnk szerint a jelentkezők között nem csak gyerekek vannak. Úgy tudjuk, válogatott kerettag úszó(k) érdeklődő is van arra, hogy Shane Tusup, távollétében pedig a kanadai Darren Ward irányításával készüljön a soros világversenyeire, ad abszurdum olyan utazó életformát válasszon, mint Hosszú Katinka.

A 24.hu érdeklődésére Kubatov Vivien, Hosszú Katinka és az új klub sajtófőnöke megerősítette információnkat, de úgy fogalmazott, a versenyző(k) és az Iron Aquatics közti szerződéskötésig még nem publikus a válogatott kerettag úszó(k) neve.

Ami biztos, a szerencsés kiválasztottakkal hétfőn már kezdődik is a munka. Egyelőre csak egy helyszínen. A posztok alatt olvasható hozzászólások alapján megyeszékhelyeken is lenne érdeklődés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik