Sport

Hanga Ádám jövőre már az NBA-ben játszhat

Jeff Garcia, a San Antonio Spurs-höz közel álló szakíró szeretné, ha Hanga Ádám jövőre már az NBA-ben játszana. A magyar válogatott vezére elképesztő formában játszik az Eb-selejtezősorozatban, teljesítményét egyre több külföldi szaklap kíséri figyelemmel.

Úgy érzem, hogy hatalmas dobás lesz, amikor az NBA-be érkezik. Bár a Spurs nem mondott nekem semmit vele kapcsolatban, szerintem legkésőbb a következő szezon előtt át fogják hozni. A Spurs elkezdte begyűjteni a külföldi játékosait, úgy mint Davis Bertanst és a francia Livio Jean-Charlest, úgyhogy Hanga lehet a következő. Hozzá kell tenni, hogy a Spurs fiatalítani szeretne, és atletikusabb keretet akarnak felépíteni, Hangával pedig mindezt megkapják, hiszen fiatal és atletikus

-nyilatkozta a kezdo5.hu-nak Garcia a 27 éves játékosról, majd így folytatta:

A legfőbb ok, amiért nem hozták még át, hogy két játékos is van a posztján, Manu Ginóbili és Jonathon Simmons. Ebben a szezonban egyszerűen nincs számára hely a keretben. Ádám számára sokkal jobb lesz, ha marad még egy évet Európában, és ezáltal sokkal jobb játékosként érkezhet az NBA-be – ha ez megtörténik, ki fogja használni a lehetőségeit és hasznos játékos lehet belőle.

A négy forduló után százszázalékos magyar válogatott játékosa a meccsenkénti hatékonyságot összegző mutató (VAL) szempontjából az első helyen áll 21,3-as átlaggal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik