Sport

Csonka András döntős a paralimpián

Csonka András (S8) bejutott a döntőbe a riói paralimpia asztalitenisz tornáján, az S11-es kategóriában címvédő Pálos Péter, valamint a kerekesszékes Major Endre (S1) pedig az elvesztett elődöntő után a bronzéremért játszhat.

A balkezes Csonka András az első helyen kiemelt ukrán játékost elbúcsúztató kínai Je Csao-csun ellen lépett asztalhoz, akivel remek első játszmát vívott, a vége 22-20 lett a 27 éves magyar játékos javára. A játszmanyerés megnyugtatta Csonkát, aki a folytatásban irányította a játékot, s két szoros szettet nyerve 3-0-ra diadalmaskodott.

Éreztem, hogy jól megy a játék és fejben is rendben vagyok

– mondta az MTI-nek. “Tavaly játszottam ezzel a fiúval kétszer is, és emlékeztem, hogy milyen taktika vált be ellene. A második szettől kicsit hátrébb álltam és droppolgattam vissza a labdákat, ez bejött. A harmadik szettben 4-0-ra vezettem, ekkor időt kértek, s utána kicsit passzív lettem, de aztán szerencsére magamra találtam”.

Csonka András kedden, magyar idő szerint 15.45-től játszhat majd az aranyéremért egy újabb kínai, Csao Suaj ellen – korábban őt is verte már meg.

Pálos hétfőn, Major pedig kedden játszhat majd a bronzmérkőzésen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik