Sport

Djokovic-Wawrinka döntő lesz a US Openen

A szerb a francia Monfilst, a svájci a japán Nishikorit verte meg az elődöntőben.

Megvédheti címét Novak Djokovic New Yorkban, miután egy hektikus meccsen átment Gael Monfilsen. Villámgyorsan kezdett a szerb világelső, 5-0-ra is vezetett már, és bár a francia feljött, hozta Djokovic az első játszmát.

A másodikban is dominált, a harmadikat viszont Monfils hozta, aki rákapcsolt. Érdekesség, hogy voltak olyan periódusai a meccsnek, amikor a francia alig akart megmozdulni, nem erőltette a mozgást a nagy meleg miatt. Djokovicnak is akadtak problémái, mindkét vállát masszírozni kellett.

Izzasztó. Azt hiszem, mindketten erre gondoltunk az egész mérkőzés alatt.

Ezt Djokovic mondta győzelme után, utalva a körülményekre.

Szerintem mindent megpróbáltam. Egy idő után, mikor láttam, hogy ismét jól játszik, valamit változtatnom kellett. Próbáltam fejben elbizonytalanítani.

Ezt már a francia mondta, merthogy Monfils teátrális jelenetekkel próbálta ellenfelét kizökkenteni a ritmusból.

Djokovic harmadszor lehet az amerikai nyílt teniszbajnokság legjobbja, sorozatban másodszor, hiszen tavaly Roger Federert verte meg. Ez lehet karrierje 13. Grand Slam-trófeája.

A svájci Stanislas Wawrinkának pedig a harmadik – tavaly a Roland Garros döntőjében éppen Djokovicot verte meg. Az elődöntőben ezúttal a japán Kei Nishikorit, aki korábban Andy Murray-t búcsúztatta egy négyórás meccsen.

Kei nagyszerű játékos, kivárásra kellett játszanom, ki kellett zökkentenem a komfortzónájából. Így lehetett ma őt legyőzni.

Idézi a BBC Wawrinkát.

Eredmények – US Open

Férfiak, elődöntők:

Novak Djokovic (szerb, 1.)-Gael Monfils (francia, 10.) 6-3, 6-2, 3-6, 6-2
Stanislas Wawrinka (svájci, 3.)-Key Nishikori (japán, 6.) 4-6 7-5 6-4 6-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik