Sport

Natasa Kovacsevics újra pályára lépett Győrben

2013. szeptember 7-én, Vitnyéd előtt a Győr női kosárlabdacsapatának busza személyautóval ütközött. A balesetben életét vesztette a vezetőedző, Fűzy Ákos és az igazgató Tapodi Péter.

Az egyik játékosnak, Natasa Kovacsevicsnek amputálni kellett térd alatt a bal lábát. Egy protézissel visszatért a Crvena Zvezda színeiben, alig egy hónapja azonban bejelentette visszavonulását. Mostantól, 22 évesen a belgrádi klubnál felel a női szakosztályért.

A tragédiára emlékezve rendeztek mérkőzést a Győr és a Crvena Zvezda között, amelynek harmadik negyedére különleges meglepetést tartogattak a szervezők: egy győri időkérésnél a magyar csapat színeiben lépett pályára Natasa Kovacsevics, akit köszöntettek, majd le is cseréltek. Fűzy András átadta neki a klub örökös tagságát jelképező díjat – írja a gyorikosar.hu.

Ha meghallom Győr nevét, csak és kizárólag a szeretet jut eszembe. Mintha hazaérkeznék ide, a klub olyan szinten ápolja az elhunytak emlékét, mely nem mindennapi. Nagy dolgonak tartom, hogy évről évre van emlékmeccs, bár nyilván az lenne a legjobb, ha nem ilyen miatt kellene mérkőzni. Ha csak emészteném magam, s befordulnék, akkor sem lehetne ezt a tragédiát visszacsinálni. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy előretekintsek a jövőbe, illetve megéljem a ma pillanatait

– mondta a győri klubhonlapnak.

Ami a meccset illeti: a győriek 82-62-re nyertek, Goree 22 ponttal volt a hazaiak legeredményesebb játékosa.

Eredmény

CMB Cargo-UNI Győr-Crvena Zvezda 82-62 (26-24, 16-16, 29-12, 11-10)

UNI Győr: Kiesel 2, Laklóth 2, Paleniková 8/3, Hruscaková 18, Goree 22. Cs.: Varga Zs. 7, Szabó P. 14, Horváth K. 5/3, Simon A. 2, Kovács V. 2. Edző: Völgyi Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik