Sport

Alighogy kinevezték, már támadják is Balzsay Károlyt

Rácz Félix 2002-ben alapította meg a legsikeresebb magyar profi ökölvívó promóter céget, a Felix Promotiont. Eddigi működése alatt majd 200 profiboksz-eseményt hozott tető alá, ezen belül több tucat címmérkőzést a magyar és a külföldi ökölvívók számára. Azóta más sportágak, más sportolóit is menedzseli a cég és más sportágak, más sporteseményeit is szervezi.

Az ökölvívás, mint fő tevékenység a kezdetek óta is állandó, jelenleg is elég sikeresen futnak az M4 Sporton a profi bokszgálák.

Rácz 2004 és 2006 között a Magyar Ökölvívó Szövetség profi tagozat szakmai bizottságának elnöke is volt, de miután sosem rejtette véka alá a véleményét, hamar összekülönbözött a szövetség elnökével, Csötönyi Sándorral. Csötönyi maradt. azóta is elnök. Ő ment.

rácz félix (rácz félix, )
Rácz Félix (b ) és Csötönyi Sándor (j) egykor még együtt dolgozott a magyar ökölvívásért Fotó: Felix Promotion

Mindezt azért tartottuk fontosnak leírni, hogy látszódjék, nem totál kívülálló, aki facebook bejegyzésben markánsan kritizálta az alig pár napos döntést.

Lényegét tekintve azt állítja, az újabb kudarccal végződő olimpiai ciklus után az eddigi ökölvívó szövetségi kapitányt, Kovács László menesztetése is meg nem is – tanácsadó lesz -, és helyére Balzsay Károly kinevezése puszta szemfényvesztés. Azon túl, hogy több okból is rossz döntés a sportág bajain jottányit sem segít. Íme Rácz Félix meglátásai:

Mint olvasható, Rácz azért tartotta fontosnak mindezt “papíron” rögzíteni, mert nem szerette volna, ha szóban elmondott véleményét ahányan, annyiféle módon adják tovább. Ráadásul nem csak kritizált, hanem rögvest megoldási javaslattal is élt. A bejegyzés alatti hozzászólásokból látható, sokan egyet értenek vele.

Frissítés:
Rácz Félix egyvalamiért elnézést kért:

Mi nem foglalnánk állást, ellenben kíváncsiak vagyunk a véleményetekre:


Láthatóan két részre szakad a magyar ökölvívás, de kinek van igaza?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik