Sport

Kiss Norbert két dobogós helyezéssel zárta a szombati versenynapot

Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője második lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának szombat délutáni első futamán a Hungaroringen.

A 31 éves magyar versenyző a második futamon a fordított rajtrács szabályának megfelelően a hetedik helyről vágott neki a 11 körös viadalnak. Az első két kört követően már az ötödik pozíciót foglalta el, majd az ötödik körben a pontversenyben második Adam Lackót maga mögé utasítva átvette a negyedik helyet.

Kiss később nagy csatát folytatott a cseh Frantisek Vojtisekkel, ám a kilencedik körben a hátulról érkező Jochen Hahn kitolta a pályáról, így a negyedik helyre csúszott vissza. A magyar pilóta ismét az utolsó körben villant, hiszen visszavette a harmadik pozíciót.

Még jobban sikerültek a beállítások, mint az első futamon, jól is haladtam előre, amíg utol nem értem Frankie-t. Sajnálom, ami az utolsó kanyarban történt, meglepett, hogy kigyorsítás helyett fékezett, így hozzáértem, ő pedig kicsúszott

-nyilatkozta a futam után a kontinensviadal címvédője. A versenyt a német Stephanie Halm nyerte fölényesen. A második időmérőt vasárnap 9:45-től rendezik, a harmadik futam 14:10-kor rajtol a Hungaroringen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik