Sport

Hosszú Katinka három aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot nyert Párizsban

A párizsi rövid pályás Világkupa-állomáson remekül sikerült a rajt.

Nem sokkal a riói olimpia vége után már Chartres-ban szerepel a rövid pályás Világkupa-sorozat első állomásán a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka.

S ha már ott van, első két versenyszámát meg is nyerte.

Először 200 gyorson nyert 1:53.34-gyel az ausztrál Neale és a másik ausztrál Madeline Groves előtt, aztán 100 pillangón is sikerült győznie Katinkának, méghozzá a dán Ottesent és az ausztrál Grovest megelőzve. Ideje 56:09 volt.

Aztán jött egy bronz.

50 háton Emily Seebohm és az ukrán Zevina mögött lett harmadik Hosszú Katinka.

Aztán jött a 200 vegyes, amiben már Jakabos Zsuzsanna is érdekelt volt. Gyorsan az élre állt az Iron Lady, és meg is nyerte a futamot, ezzel a harmadik aranyát, 2:06.64-es idővel. Jakabos a hatodik lett. A második egyébként a jamaicai Atkinson, a harmadik a japán Takahashi lett.

Ők ugyanígy ketten, nagyjából fél óra múlva ismét érdekeltek voltak a chartres-i versenymedencében, méghozzá 50 gyorson. Nos, itt a dán Ottesen nyert, Hosszú és Jakabos nem állhatott dobogóra, Katinka az 5., Zsu a 6. lett.

Kis kitekintés: 100 vegyesen az orosz Vladimir Morozov 50.60-nal új világcsúcsot állított fel.

Aztán hét óra előtt nem sokkal következett Hosszú utolsó versenyszáma, a 200 méteres hátúszás. Nos, itt meglepetésre az ukrán Zevina győzött, ideje majdnem világcsúcs lett, 1:59.35-ig azért elpörgött az óra. Ez azt jelentette, hogy a magyar úszónak így csak az aranyéremről kellett lemondania, a világcsúcsáról nem. A harmadik az ausztrál Seebohm lett.

Egy magyar fiúnak is szurkolhattunk, Mészáros Márk 400 vegyesen második lett, a német Philp Heintz mögött – igaz, 11 másodperccel lett rosszabb az ideje a győztesénél.

A rövid pályás vk állomásai:

augusztus 26-27.: Chartres
augusztus 30-31.: Berlin
szeptember 3-4.: Moszkva
szeptember 30. – október 1.: Peking
október 4-5.: Dubaj
október 8-9.: Doha
október 21-22.: Szingapúr
október 25-26.: Tokió
október 29-30.: Hongkong

Ajánlott videó

Olvasói sztorik