Sport

„Én szatmári vagyok” – magyarul is köszöntötték a román olimpiai bajnokot

Simona Pop kiválóan beszél magyarul, és nagyon sokan szeretik Szatmárnémetiben.

Szívmelengető fogadtatásban volt része Simona Popnak a szatmárnémeti vasútállomáson. A román női párbajtőr-válogatott aranyérmes lett a riói olimpián, a versenyző még csak most tért haza.

A frissujsag.ro internetes oldala bő beszámolót tett közzé a hazatérésről. Itt azt olvashatjuk, hogy a Rio-Bukarest út majdnem ugyanolyan hosszú volt, mint a 15 órás vonatút Bukarest és Szatmárnémeti között.

Mindenesetre végül hazatért Pop, akit vívók, barátok és újságírók fogadtak az erdélyi város vasútállomásán. Az olimpiai bajnok vívó nevelőedzője, Csiszár Ferenc elmondta, majd csak néhány év múlva derül ki, hogy mit jelent a szatmári vívásnak Simona Pop aranyérme.

A versenyző kiválóan beszél magyarul, ezért is szeretik sokan, no és azért, mert az aranyérem megszerzését követően magyarul is megköszönte a szurkolást.

A Friss Újság cikke emlékeztet, hogy a Román Olimpiai- és Sportbizottság döntése alapján a riói aranyérmes párbajtőrvívó-válogatott tagjai 70 ezer eurós (21,7 millió forint) pénzjutalmat és egy Renault Kadjar típusú személygépkocsit kapnak.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök a jutalomnak, de amikor verseny van, nem ez a cél lebeg előttünk. Sokkal jobban örülök ennek az éremnek, amiért évekig dolgoztunk, és amelyről már 9 éves koromban álmodtam.

Ezt mondta a záróünnepségen a román zászlót vivő Simona Pop, aki jelenleg a bukaresti Steaua vívója, és aki hétfőn Szatmárnémeti díszpolgára lesz, hogy aztán Bukarestben is megkapja ezt az elismerést. Erről ennyit mondott:

Nagyon örülök mindkettőnek, de leginkább a szatmáriak elismerésének. Én szatmári vagyok, itt születtem, itt kezdtem el sportolni és a lakcímem is ide szól. Az csak mellékes, hogy nyolc éve Bukarestben a Steaua sportolója vagyok. Bízom benne, hogy nem én leszek az utolsó szatmári vívó, aki érmet szerez olimpián. Fontos, hogy kövessük az álmainkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik