Sport

Marad a spanyol kapitány a férfikézilabda-válogatottnál

Nem lesz változás a kispadon, a Veszprém edzője marad a kapitány.

Xavi Sabate, a Telekom Veszprém vezetőedzője marad a posztján, a franciaországi világbajnokság végéig, 2017. január 31-ig ő lesz a szövetségi kapitány.

A Magyar Kézilabda Szövetség közleménye szerint Sabate munkáját továbbra is Debre Viktor másodedző segíti.

A válogatott a spanyol szakember vezetésével nyerte meg a szerbek elleni júniusi vb-pótselejtezőt, így ott lesz a tornán januárban.

Nagyon büszke vagyok, amiért a Magyar Kézilabda Szövetség felkért a további munkára, és nagyon hálás vagyok a klubomnak, amely engedélyezte számomra, hogy a válogatottal is dolgozhassak. Egyeztettünk mind a klub, mind a szövetség vezetőivel, és tisztáztuk, hogy el fogom tudni választani a két munkát egymástól, mindig száz százalékosan arra koncentrálva, amelyik éppen időszerű. Nem fog ez problémát jelenteni számomra.

Nagyon hálás vagyok minden válogatott játékosnak is, mivel támogatnak a velük végzett munkám során, a kapitányi feladat egészen új élményt és tapasztalatot jelentett számomra. Örömmel láttam, hogy a játékosoknak milyen sokat jelent a nemzeti csapat és annak eredményessége, amelyért a maximumot igyekeznek nyújtani minden edzésen és meccsen.

Ami a vb-esélyeket illeti:

Sok olyan gárda lesz ott a vb-n, amely már hosszú ideje együtt készül és felépítette a csapatát. Mi eddig csupán tizenöt edzésen dolgoztunk együtt, és a világbajnokságig nincs túl sok időnk a felkészülésre. Biztos vagyok benne, játékosaink meg akarják mutatni mindenkinek, hogy mire képesek, ugyanakkor realistának kell lennünk, két lábbal a földön kell maradnunk. Természetesen az a célunk, hogy a legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból, és a lehető legelőrébb végezzünk a vb-n. Nem kétséges, hogy ezért mindannyian mindent megteszünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik