Sport

Hoki: kanadai-francia edzője lett a Volánnak

Váratlanul bontott szerződést Tyler Dietrecht a Fehérvár AV19-cel még hétfőn. A szakember visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Kanadából – mint később kiderült.

Összesen négy hónapot dolgozott az osztrák jégkorong-bajnokságban szereplő székesfehérvári csapatnál, amelynek vezetősége kényszerhelyzetbe került, de nyomban megtalálta az új vezetőedzőt is.

A klub weboldalán szerdán bejelentették az 56 éves kanadai-francia Benoit Laporte érkezését.

A játékosként négyszeres francia bajnok Benoit Laporte vezetőedzőként megfordult svájci- és olaszországi első osztályú csapatok kispadján, a legtöbb időt azonban Németországban, DEL-es együtteseknél töltötte. Edzői karrierje legnagyobb sikerét is itt könyvelhette el: 2007-ben ezüstérmet szerzett a Nürnberg Ice Tigersszel a német első osztályban – írja a fehervarav19.hu oldal.

Az új vezetőedző így nyilatkozott:

Egyáltalán nem probléma számomra, hogy egy kész csapatot kell átvennem. Úgy gondolom, hogy minden edző versenyképes gárda kialakítására törekszik, én sem vagyok ezzel másképp. Egyszerű az edzői filozófiám: elkötelezett és fegyelmezett játékosokat akarok a jégen látni, akik keményen küzdenek. Hétfőn érkezem Magyarországra és kedden kezdjük meg a csapattal közös munkát. Nagyon várom már az új kihívást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik