Sport

Federer és Nadal összeáll egy párosra, jön a Laver-kupa

Jövőre Prágában debütál a Rod Laver-kupa, amelynek során Európa küzd az Európán kívüli éljátékosokból álló válogatottal. Alig várjuk.

A tenisz szerelmesei számára szenzációs bejelentéssel zárult egy New York-i sajtókonferencia. A golfban már megszokott (Ryder Cup) “Európa-És a többiek” meccssorozat elindulását jelentették be, öt nappal az év utolsó Grand Slam tornája, a US Open előtt.

Ennek tervéről először januárban esett szó, most a legendás ausztrál játékos Rod Laver jelenlétében ismertették (ő az, aki amatőrként és profi játékosként is elérte a karrier Grand Slamet), hogy a Laver Cupot jövőre szeptember 22. és 24. között rendezik meg először, méghozzá Prágában.

Az ESPN beszámolója szerint az európai csapat kapitánya a svédek legendás játékosa, Björn Borg, míg a vetélytárs együttes szakmai irányítója az amerikai John McEnroe lesz. Mondhatjuk, nagy riválist kap a budapesti Tennis Classics rendezvénye – igaz, itt a jelenkor klasszisai játszanak egymással.

Roger Federer és Rafael Nadal is ott volt a szerdai sajtótájékoztatón, ahol a svájci klasszis, aki nem vett részt sérülése miatt a riói olimpián, bejelentette, visszatérését az Australian Openre tervezi időzíteni.

Mást is bejelentett: a Laver Cupon Rafael Nadallal párban játszik majd páros mérkőzést!

Egészen hihetetlen, hogy egy oldalon fogok játszani Rafával. Alig várom, fantasztikus érzés. És fantasztikus lesz, amikor azért szurkolok majd, hogy még egy, és még egy nyerő ütése legyen.

Ezt mondta Federer, aki természetesen egy kicsit kesernyésen beszélt New Yorkban, hisz nem tud elindulni Flashing Meadowsban ezúttal.

Mindig is imádtam, ha egy csapat sikeréért kellett küzdenem. Egészen különleges lesz, hogy Rogerrel egy csapatban leszek. Egész karrierünk során riválisok voltunk, most nagyon speciális lesz egy célért küzdeni.

Ezek már Rafael Nadal szavai voltak, aki Rióban párosban olimpiai bajnok lett, egyesben viszont be kellett érnie a negyedik hellyel.

(Fotó: Getty Images/Bennett Raglin)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik