Sport

40 éves a magyar sport egyik legnagyobb legendája

kasas-tamas(960x640).jpg (kásás tamás)
kasas-tamas(960x640).jpg (kásás tamás)

Kásás Tamás a negyedik ikszbe lépett, ki gondolná.

Az aranygeneráció tagja mindent megnyert, amit egy vízilabdázó megnyerhet. Egy valami nem sikerült neki, a magyar bajnoki cím (az olasz viszont hatszor is) – persze, karrierje döntő részében külföldön játszott.

A Pro Reccóban és a Posillipo Napoliban, de a Savonában is megfordult. A Reccóval négyszer, a nápolyiakkal egyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A KSI-ben kezdte, onnan került a Fradihoz, majd Újpestre, a liláktól igazolt a Posillipóhoz.

A BEK mellett nyert KEK-et a Posillipóval, kétszer LEN-kupát, és játszott LEN-kupa döntőt még fradistaként.

És ami a válogatottat illeti: 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban olimpiai aranyérmet szerzett az aranycsapattal, 2003-ban világbajnok lett. 1997-ben és 1999-ben Európa-bajnok, 1995-ben és 1999-ben Világkupa-győztes, 2003-ban és 2004-ben Világliga-győztes lett. (Természetesen korosztályos válogatottként is csúcsra ért minden korosztályban.)

Volt az Év vízilabdázója, bekerült a 20. század legjobb csapatába, számos állami kitüntetés birtokosa, nemrég a sportági Halhatatlanok Csarnokába és a hazai Halhatatlanok Klubjának is tagja.

Pár éve éttermet nyitott a Komjádi-uszoda tövében, a vízilabda már nincs jelen az életében. De még jelen lehet, kizárni ugyanis sosem zárta ki ezt a lehetőséget Kása, aki július 20-án ünnepli 40. születésnapját.

A videón a sevillai Eb-döntő, amelyet 3-2-re nyert a csapat Jugoszlávia ellen, Kásás 3 góljával:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik