Sport

Visszatér a profi ökölvívás egyik legnagyobb alakja

Bob Arum szerint Manny Pacquiao, a profi ökölvívás egyik legnagyobb alakja még az idén visszatér – írja az ESPN.

A 37 éves váltósúlyú Fülöp-szigeteki bokszoló április 10-én vonult vissza, miután Las Vegasban egyhangú pontozással legyőzte az amerikai Timothy Bradleyt.

Manny vissza akar térni. Az a probléma, hogy ezt csak akkor teheti meg, ha nem zavarja a szenátusi feladatait

-nyilatkozta a menedzsere arra utalva, hogy Pacquiao egy ideje már a politikai karrierjét építi, eleinte a Fülöp-szigeteki törvényhozás alsóházának tagja volt, majd bekerült a szenátusba.

Arum azt is elmondta, hogy október 15-re tervezték a következő mérkőzését, de az ökölvívónak a költségvetési szavazás miatt a hazájában kell tartózkodnia abban az időszakban. Ennek megfelelően október 29-re vagy november 5-re keresnek helyszínt az összecsapáshoz, de ahhoz ragaszkodnak, hogy Las Vegasban legyen a mérkőzés.

Manny számára elsődleges, hogy teljesítse szenátori feladatait, de hiányzik neki az edzés és a boksz. Az edzés számára stresszoldás is egyben, olyankor sokat változik a hangulata, boldogabb lesz tőle

-mondta Michael Koncz, Pacquiao tanácsadója. A Fülöp-szigeteki bokszoló nyolc súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett, pályafutása során csak hat vereséget szenvedett el, két döntetlen mellett, 58 győzelmet aratott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik