Sport

Újabb világsztár lép vissza a riói olimpiától

Nawal El Moutawakel, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs bizottságának elnöke a riói olimpia nyitóünnepség előtt 25 nappal a NOB honlapján tette közhírré: Rio de Janeiro készen áll az augusztus 5-én kezdődő ötkarikás játékokra.

Ennek ellenére a Magyarországon talán kevésbé ismert Jordan Spieth, aki amúgy nemzetközi viszonylatban nem akárki, lévén a golfozók világranglistájának harmadik helyezettje, a zikavírus okozta megbetegedések miatt nem indul az augusztus 5-én kezdődő Rio de Janeiró-i olimpián.

A 22 éves amerikai versenyző döntése után úgy néz ki, az olimpiai golfversenyen nem áll rajthoz a világ négy legjobbja, a rangsorban első Jason Day, a második Dustin Johnson és a negyedik Rory McIlroy már korábban lemondta a részvételt, valamint így döntött a dél-afrikai Branden Grace és Louis Oosthuizen, és a japán Macujama Hideki is – számolt be a cnn.com.

Mindez már csak azért is kellemetlen, mert a golf 112 év után tér vissza idén az olimpia műsorára.

A Zika-vírus

A szúnyogok által terjesztett zikavírus gyors terjedése miatt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) február 1-jén globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett. A WHO szerint az amerikai kontinensen idén négymillióra emelkedhet a zikalázas megbetegedések száma.

Jelenleg Brazília a leginkább érintett ország, ott másfél millióra teszik a fertőzések számát. A vírust elsősorban szúnyogok terjesztik, de szexuális úton is terjedhet. A zikavírus kisfejűséget (mikrokefáliát) és más agyi rendellenességeket okoz a várandósság idején megfertőződött nők magzatjainál.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik