Sport

Visszavonul az NBA legendája

Tim Duncan (Array)
Tim Duncan (Array)

Bejelentette visszavonulását Tim Duncan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplõ San Antonio Spurs klasszis játékosa – írja az nba.com.

A 40 éves center tizenkilenc szezont húzott le az NBA-ben, 1997-ben került a texasi klubhoz, amelyben egész karrierje alatt játszott. Egyedülálló módon mind a tizenkilenc alkalommal megjárta a rájátszást a csapattal, öt bajnoki címet nyert, kétszer pedig az alapszakasz legértékesebb játékosának is megválasztották.

Ami a hatékonyságot illeti, Duncan 71%-os mutatóval büszkélkedhet, hiszen 438-szor hagyta el vesztesen a csarnokot, 1072-szer viszont győzelmet ünnepelhetett. Igazi klublegendaként vonul vissza, hiszen ő a Spurs történetének legeredményesebbje 26496 ponttal, emellett pedid ő szerezte a legtöbb lepattanót (15 091) és blokkot (3020) is a csapat színeiben.

Tim Duncan ráadásul az idei szezonban klubrekordot állított fel csapatával, 67 győzelemmel és 15 vereséggel zárták az alapszakaszt, de a rájátszásban az Oklahoma City Thunder jelentette a végállomást.

John Stockton és Kobe Bryant után Duncan az NBA történetének harmadik játékosa, aki ilyen hosszú karriert egyetlen klubnál töltött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik