Sport

Serena Williams a wimbledoni döntőben vágott vissza Kerbernek

A világelső Serena Williams azzal a céllal vágott neki a 2016-os esztendőnek, hogy megcsinálja az éves Grand Slamet. Ez a terv rögtön az év első major tornáján bedőlt: a német Angelique Kerber legyőzte őt az Australian Open döntőjében. A Roland Garros fináléját is elveszítette, akkor Garbine Muguruza nyert.

Wimbledonban jött el a revans lehetősége az amerikai játékos számára, mivel ismét Kerberrel döntőzött. Az első szettben mindkét játékos magabiztos volt a saját adogatójátéka során, még 1-1-nél Williamsnek ugyan volt esélye rá, hogy elvegye ellenfele szerváját, de Kerber három bréklabdát is hárított. 6-5-nél aztán ismét a világelső került közel a brékhez, a második játszmalabdát használta ki.

A második szettben fogadóként Kerber tudta jobban megnehezíteni riválisa dolgát, a német hozta simábban az adogatásait. Ezek után senkit sem lepett meg, hogy Kerber jutott először bréklabdához 3-3-nál, de Williams hárította.

Ettől annyira lendületbe jött, hogy a következő játékban elvette Kerber adogatását (pedig a német 40-15-re vezetett), majd semmire hozta a saját szerváját.

Serena Williams pályafutása 22. Grand Slam-tornáját nyerte meg egyéniben, ezzel utolérte az örökrangsor második helyén Steffi Grafot – Margaret Courtnak 24 elsősége van. Wimbledonban hetedszer diadalmaskodott.

Később a női páros döntőjében érdekelt, a Babos Tímea, Jaroszlava Svedova kettős ellen játszanak a testvérével, Venusszal. (Fotó: AFP/Adam Davy)

Eredmény – Wimbledon, női döntő

Serena Williams (amerikai, 1.) – Angelique Kerber (német, 4.) 7-5, 6-3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik