Sport

2020-ban vizes Eb-t rendez Budapest

Budapest rendezi 2020-ban a vizes Európa-bajnokságot valamennyi szakágban – jelentette be Paolo Barelli, a kontinentális szövetség (LEN) elnöke szombaton a magyar fővárosban. Így, 2020-ban a fővárosba látogatnak Európa legjobb úszói-, nyíltvízi úszói-, vízilabdázói-,szinkronúszói-, műugrói és először a szervezet életében óriastoronyugrói.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) beszámolójából kiderül, hogy a tervek szerint 2020. januárjában rendezik a vízilabda Európa-bajnokságot – az olimpiai kvalifikáció miatt kell az év elején lebonyolítani –, míg májusban az úszó, műugró és szinkronúszó Eb-t, majd a Masters Eb-t is. Júniusban, Balatonfüreden következhet a nyíltvízi úszók Európa-bajnoksága, és van egy opció arra, hogy a LEN történetében először az óriástoronyugróknak is rendezzünk egy Eb-t, mégpedig augusztus 20-án, ugyanazt az ideiglenes létesítményt használva, amit a jövő évi budapesti világbajnokságon.

2017-ben vizes világbajnokságot rendez Budapest, arra készül el a Dagály úszókomplexum, amivel a 2020-as Eb-t is megpályázta Magyarország.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik