Sport

Wimbledon: nem mehetett pisilni, ülősztrájkba kezdett

Nagy meccset játszott egymással a férfi páros verseny 3. fordulójában a Marray-Shamasdin brit-kanadai duó a 15. helyen kiemelt Cuevas, Granollers uruguayi, spanyol kettős ellen.

A találkozó 4 óra 7 percig tartott, s végül 6-3, 4-6, 6-4, 3-6, 14-12-re nyert a brit-kanadai páros. Csakhogy nem múlt el a meccs kisebbfajta botrány nélkül – emlékeztet a BBC.

Az uruguayi Pablo Cuevas az utolsó szettben jelezte, ki kell mennie a mosdóba. Ezt a vezetőbíró, mellesleg 12-13-as állásnál, visszautasította.

A szabályok alapján egy mérkőzésen kétszer lehet kimenni a toalettre.

Cuevas azt mondta a játékvezetőnek, hogy ha nem engedi ki, belepisil a labdatartó dobozba. Kapott egy figyelmeztetést Aurelie Tourtétől (ő volt a bíró), majd ezután, kettős hibát vétett, ami után kiütötte a labdát a lelátóra. Ekkor büntetőpontot kapott a páros.

Több sem kellett nekik, ülősztrájkba kezdtek a pályán, nem akarták folytatni a meccset. Nagy nehezen sikerült őket rábeszélni erre, de aztán elbukták a pontot (ekkor már 0:40 volt az állás), és a meccset is.

Kétszer mentem ki a mosdóba a meccs alatt, és az ötödik szett nagyon hosszú volt, meg lehetett volna engedni, hogy még egyszer éljünk a lehetőséggel.

Érdekes, hogy ezt a brit Marray nyilatkozta, kiállva ellenfele mellett, egyben jelezte, a játékvezető döntését mindig tiszteletben kell tartani. Partnere, Shamasdin annyira nem dicsérte meg a sporit, ugyanis szerinte már az első két szettben is rengeteget hibázott, nem tartotta kézben a mérkőzést.

(A kép forrása: Facebook/Pablo Cuevas)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik