Sport

Csúcsigazolás az NBA-ben: Durant 9 év után vált!

A The Players Tribune weboldalán jelentette be Kevin Durant, hogy

a Golden State Warriorshoz igazol.

A 27 éves kosaras döntéséről az ESPN számolt be elsők között.

A legfontosabb érv a döntésem mellett az, hogy a Golden State-nél érzem a legtöbb lehetőséget arra, hogy mint játékos, tovább fejlődjek. Mindig ez határozta meg a döntéseimet. De magánemberként is elérkeztem egy olyan ponthoz, amikor a váltás, egy új környezet megismerése teljessé tehet.

Az elmúlt napokban hat csapat próbálta szerződésre bírni Durantet: az Oklahoma, a Golden State Warriors, a Miami Heat, a San Antonio Spurs, a Boston Celtics és a Los Angeles Clippers.

Kevin Durant 9 évet húzott le az Oklahoma csapatában, 2014-ben az NBA legjobb játékosának választották, ötször volt az év csapatában, hétszer játszott az All Star-gálán. 2012-ben a Miami ellen játszott csapata döntőt, de azt 5 mérkőzésen elbukták.

A klasszis érzelmes sorokkal búcsúzik a klubtól, amelyet pályafutása és élete legmeghatározóbb közösségének nevezi.

Nagyon sajnálom, hogy sokaknak fájdalmat okozok a döntésemmel, mégis, úgy érzem, akkor döntők jól, ha azt teszem, amit igazán szeretnék életem mostani szakaszában.

Durant a kilenc év alatt 27,4-es pont-, 7-es lepattanó- és 3,7-es gólpasszátlaggal jelentkezett az Oklahoma csapatában. A legutóbbi bajnokságban éppen a Golden State állította meg őket, igaz, 7 meccsre kényszerítették a későbbi ezüstérmest.

Durant a hírek szerint két évre, 54,3 millió dollárért vált csapatot. Segített a helyzeten, hogy az NBA fizetési sapkája a 2016-17-es szezonra a korábbi 70 millióról 94.14 millióra nőtt az új televíziós szerződésnek köszönhetően.

Pau Gasol: San Antonio

Eközben egy másik nagy név is csapatot vált: a 35 éves spanyol kosaras 30 millió dollárért írt alá két évre a San Antonio Spurs csapatához. A Chicago Bulls színeiben az előző szezonban 16.5 pontos átlagot produkált, 11 lepattanót szedett átlagban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik