Sport

Kiss Norbert dobogós a kamion-Eb-n

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24 Mercedes magyar pilótája harmadikként ért célba a kamion Európa-bajnokság Nürburgringen zajló versenyhétvégéjének második, szombat délutáni futamán. A 31 éves versenyző – aki az első, délelőtt rendezett futamon negyedik volt – a fordított rajtrács szabálya miatt a hatodik pozícióból várta a hétvége második viadalának rajtját.

Kiss a start után megtartotta a pozícióját, azonban a harmadik kanyar előtt több riválisa is összeütközött, egyikük majdnem ki is lökte a kétszeres Európa-bajnokot, de a szombathelyi versenyző jó reflexének köszönhetően elkerülte a balesetet.

A futamot az ütközés miatt, és az egyik pályán maradt kamion műszaki mentésének idejére a rendezőknek piros zászlóval félbe kellett szakítaniuk, az új rajtra 10 perc várakozás után kerülhetett sor.

Kiss az újraindítást a negyedik helyről várta, s két kör alatt feljött másodiknak, ám az erősebb motorral ellátott MAN-nel versenyző német Jochen Hahn hamarosan utolérte, s meg is előzte. A címvédő ezt követően magabiztosan tartotta a dobogós helyezést, a célba érkezésnél 2.6 másodperc volt a hátránya a hazai közönsége előtt győztes Stephanie Halm mögött.

Kiss a szombati harmadik és negyedik hellyel 18 pontot gyűjtött, összesen 79 pontja van, ezzel ötödik az Európa-bajnoki pontversenyben.

Elégedett vagyok ezzel a nappal, mert sikerült sok bajnoki pontot szereznem. Mindkét futamon a rajt és az utána következő két-három kanyar volt a kulcs, a másodikban a saját szempontomból szerencsésen alakultak a dolgok

– mondta az MTI-nek.

A címvédő hozzátette, a versenykamion tökéletesen működik, mind a gumihasználat, mind a felfüggesztés szempontjából, amit viszont folyamatosan fejlesztenek és kell is a továbbiakban fejleszteniük, az a Mercedes-motor.

“Minden versenyen figyelembe kell vennem, hogy motorerőben még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, ezért előfordul, hogy taktikai szempontból jobb elengedni egyik vagy másik erősebb motorú kamionnal versenyző ellenfelemet” – nyilatkozta Kiss.

Vasárnap újabb időmérővel és két további versennyel zárul a kamion Eb idei szezonjának németországi állomása, amely után, augusztus utolsó hétvégéjén a Hungaroringre látogat a mezőny.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik