Sport

A szerb röplabdázók óriási szerencsével úszták meg az isztambuli merényletet

A szerb férfi röplabda-válogatott tagjai tegnap este Isztambulban tartózkodtak, amikor terrortámadás történt a repülőtéren – írja a vajma.info.

Lukács László, a válogatott menedzsere a Tanjug hírügynökségnek küldött üzenetében megerősítette, hogy a csapat tagjait kedd este a leszállás után nem engedték ki a repülőből. A jármű 22.05-kor landolt Isztambulban, de elővigyázatosságból még 23.45-kor is a fedélzeten voltak a nemzeti együttes játékosai.

Az isztambuli hatóságoknak előbb a repülőtér épületében tartózkodó, mintegy 6000 embert kellett kimenekítenie, s csak utána hagyhatták el a repülőt azok, akiknek a gépe a terrortámadás idején vagy utána ért földet.

A szerb válogatott egynapos késéssel indult el Teheránba, mivel hétfőn a rossz időjárási viszonyok miatt a repülőgépük nem tudott felszállni Belgrádból.

A kedd esti isztambuli terrortámadásban a három támadó először Kalasnyikovval lövöldözött, majd felrobbantották magukat az Atatürk repülőtéren. 50 halottról és 100 sebesültről számoltak be a helyi hatóságok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik