Sport

Női vízilabda: amerikai henger a mieink ellen

A riói olimpia jegyében készül Bíró Attila csapata az Egyesült Államokban szűk három hetet, és ez idő alatt háromszor mérkőzik meg a bivalyerős Egyesült Államok válogatottjával.

Az első mérkőzést magyar idő szerint hétfőn éjfélkor játszották le, és meglehetősen könnyed hazai sikerrel zárult a randevú Miamiban. Hét góllal volt jobb Adam Krikorian válogatottja.

Eredmény – felkészülési mérkőzés, Miami

Egyesült Államok–Magyarország 13–6 (4–2, 4–2, 4–0, 1–2)

EGYESÜLT ÁLLAMOK: Johnson – Fattal 3, Steffens 2, Mathewson 2, Neushul 1, M. Fisher 1, Craig 1. Csere: Musselman 1, Sidemann, Clark, A. Fisher 2, Gilchrist. Szövetségi kapitány: Adam Krikorian

MAGYARORSZÁG: Bolonyai – Kisteleki H., Szücs G., Takács O., Illés, Keszthelyi 2, Bujka 4. Csere: Czigány, Antal, Tóth I., Csabai, Menczinger, Somhegyi, Kasó (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Gól/emberelőny: 4/8, ill. 2/9
Gól/ötméteres: –, ill. 1/1

 

Csak hogy lássuk, ki is volt az ellenfél: az olimpiai bajnoki címvédő, a világbajnoki címvédő, a Világliga-győztes, a Pánamerikai Játékok győztese. Ez mind egy “személyben” az amerikai csapat, amely tehát csak azért nem birtokolja valamennyi címet egyszerre, mert az Európa-bajnokságot sosem nyerheti meg, momentán ott mi vagyunk a csúcson januári, belgrádi győzelmünk okán.

A magyar csapatban Bujka Barbara volt a legeredményesebb 4 góljával, a maradék két gólt Keszthelyi Rita szerezte.

A meccset teljes egészében meg lehet nézni az alábbi videó segítségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik