Sport

Már meg is van Wimbledon idei legnagyobb sztorija

Végre nem Brexit! Kettő már volt belőle, éppen elég volt a briteknek, úgy kellett nekik ez az álomszerű történet, mint egy falat kenyér.

A főszereplő Marcus Willis, aki a világranglista 775. helyezettje, mellesleg a hazai, brit rangsorban csak a 23. (!) helyen áll, ez így papíron nem kecsegtet semmi jóval egy Grand Slam-torna esetében.

Ehhez képest a litván Ricardas Berankis (54. az ATP-listán) behódolt a Wimbledoni Teniszbajnokság 1. fordulójában 6-3, 6-3, 6-4 arányban.

De mi az igazán nagy durranás ebben a történésben? Például az, hogy az elő-előselejtezőn ő volt az utolsó, aki elindulhatott a 775. pozíció miatt. Ebben az első fázisban olyan jól játszott, hogy a szervezők szabadkártyát adtak neki a selejtezőre. Ott ugyebár három meccset kell nyerni a főtábláért és ő meg is nyerte mindhármat.

Marcus Willis januárban épp abbahagyni készült a profi teniszt. Összesen 220 fontot keresett egész karrierje során (ezeket Future-tornákon kaparta össze, ATP- és Challenger-versenyeken sem volt semmilyen eredménye), most azzal, hogy megnyerte az első fordulós meccsét, 50 ezer fontot visz haza.

És ki lesz a következő ellenfele? Roger FEDERER!

Barátnője, Jennifer beszélte rá, hogy folytassa a teniszt, alighanem örökké hálás lesz neki, amiért ez így történt. A sportág egyik legnagyobb alakjával nézhet szembe a következő körben.

Ki kell mennem a pályára, és meg kell nyernem a mérkőzést. Lehet, hogy nem fogom. Valószínű, hogy nem fogom. De mindent meg fogok tenni.

El van ájulva a lehetőségtől Roger Federer is, aki szintén sikerrel vette az első kört, és aki már hét alkalommal nyerte meg Wimbledont.

“Hosszú idő után ez a sportág legnagyobb sztorija, és erre szükségünk is van! Nagyon izgatott vagyok, hogy ellene léphetek pályára, nem gyakran fordul elő ilyesmi. Játszottam már 1300 ATP-meccset, de még egyszer sem fordult elő, hogy olyannal álljak szemben, aki teniszoktató, óránként 30 fontért” – nyilatkozta Roger Federer.

A svájci legenda szerint mindenki Willisnek szurkol majd, és nincs is ezzel baj, ezzel együtt csak neki van félnivalója, Willis felszabadultan játszhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik