Sport

Michelisz délután dobogóra állt, este a tévé elé ül

A Honda egy első és egy harmadik helyet szerzett a portugáliai Fő-futamon, de pilótánk már az esti Magyarország - Belgium meccsre hangol!

Szeretnék a Fő futamon dobogós helyekért harcolni, de azt még nem tudom megmondani, hogy ez most milyen mértékben vágy vagy realitás

– tekintett a portugáliai versenyhétvége elé Michelisz Norbert, de blogjában azt is megemlítette, hogy a pályáról tudni kell, szinte lehetetlen előzni rajta. Ha az elöl haladó pilóta nem hibázik, akkor egy 1–1,5 másodperccel lassabb autóval is vissza lehet verni a támadásokat.

Aztán az időmérőn megszerezte a harmadik helyet, ami felettébb biztató volt a Fő-futamra nézve. Előtte azonban a fordított rajtrácsos Nyitó-futamon kellett volna felkapaszkodnia a nyolcadik helyről, de ez nem sikerült neki, sehogy sem tudta megelőzni az angol Huff-t.. Igaz, vissza sem esett, így ott is ért célba a Hondával.

A Fő futam rajtjánál fordított szereposztásban megismétlődött az első futam izgalma: ezúttal Huff támadta végig Micheliszt, de a magyar pilóta végig megőrizte rajtpozícióját, ami ezúttal dobogót ért.

michelisz.hu
michelisz.hu

Michelisz Norbertnek ez volt a hetedik versenyhétvégéjén a hetedik dobogója! Remek pilótánk facebook oldalán így örült:

Honda győzelem!!! Harmadik hely! 7. hétvége 7. dobogó! Ma meccsnézés közben ünneplünk

Ficza Ferenc a 15 helyen fejezte be a második futamot. Nagy Dani pedig technikai ok miatt volt kénytelen feladni a versenyt a harmadik körben. Vila Realban Michelisz Norbert összesen 22 pontot gyűjtött, amivel összesen 127-re növelte pontjainak számát.

A Honda magyarja az összetett versenyben hét futam után ezzel hetedik.

fiawtcc.com
Forrás: fiawtcc.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik