Sport

Több, mint háromezren futottak éjszaka

A 2024-es budapesti olimpiai pályázatot népszerűsítő Fáklyás Futáson voltak ennyien.

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. csütörtöki tájékoztatása szerint a Fáklyás Futás része volt annak a programsorozatnak, amely csütörtökön, az olimpia nemzetközi világnapján az olimpikonokat és a 2024-es budapesti pályázatot köszönti.

A futást szerdán 21.30-kor Fürjes Balázs, a budapesti olimpiai pályázat vezetője indította el a Margit-híd pesti hídfőjétől. Az eseményen olimpikonok, sportvezetők, a paralimpiai csapat tagjai, hírességek és civil szervezetek képviselői is részt vettek.

A Fáklyás Futás előtt a résztvevők és az érdeklődők óriáskivetítőn nézték meg a Magyarország-Portugália (3-3) labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzést.

Az olimpiai pályázat óriási dolog Magyarország életében, és a magyar labdarúgó-válogatott példája is azt mutatja, hogy merni kell nagyot álmodni

– idézte Fürjes Balázst a csütörtöki közlemény.

Csak kevesen gondolták volna, hogy a csapat kijut az Európa-bajnokságra, azt pedig, hogy a csoportból is továbbjut, ráadásul elsőként, csak a legvérmesebb szurkolók remélték. De megcsinálták, ez a legnagyszerűbb bizonyíték arra, hogy igenis lehetnek nagy céljaink. Ugyanígy győzhetünk az olimpiarendezéséért folytatott küzdelemben is. Keményen kell dolgozni, és akkor továbbra is esélyesek maradunk, hogy nyolc év múlva mi rendezzük az olimpiát

– tette hozzá.

A program során kivilágították a budapesti 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázat szimbólumává vált Szabadság-szobrot, melyet a magyar kandidáláshoz készített ötkarikás logó is tartalmaz. A szobor két napig az olimpiai ötkarika színeit “viseli”, szerdáról csütörtökre virradó éjjel azonban a magyar labdarúgó-válogatott tiszteletére a nemzeti zászló színeiben “tündökölt”.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik