Sport

42 évesen halt meg a valaha volt legnépszerűbb MMA-harcos

Kimbo Slice azzal lett világhírű, hogy a szervezett utcai bunyóit felrakta a világhálóra.

“Ő volt az egyik legnépszerűbb MMA harcos. Karizmatikus, személyisége, túlmutatott a sporton” – fogalmazott Scott Coker, az MMA-szervezet elnöke, aki buzzfeed.com kérdésére megerősítette Kimbo Slice halálhírét

A halál okáról Carla Kmiotek, a Coral Springs-i (Florida) rendőrség részéről azt mondta, a sportoló hétfőn került kórházba, és a halál okát még vizsgálják.

Kimbo Slice Kevin Ferguson néven a Bahamákon született 1974. február 8-án. Már gyerekként Amerikába, Floridába költözött, ahol elmondása szerint az első igazi bunyóban 13 évesen vett részt, amikor megpróbálta megvédeni egy barátját.

A középiskolában az amerikai futballal próbálkozott, állítólag egész ügyes középső linebacker volt, de annyira nem, hogy a ösztöndíjának köszönhető főiskolai tanulmányai után elvigye őt a Miami Dolphins. Csak egy szezon előtti táborig jutott.

Később kidobóember lett egy sztriptízbárban, ahonnan egyenes út vezetett Miami legnagyobb felnőttfilm stúdiójába. Haláláig ennél a cégnél dolgozott és itt jöttek rá, hogy az előfizetős oldalakon nem csak a szexre, de az utcai bunyóra is igény van. Így indult be Kimbo Slice néven a karrierje, majd az igazi világhírt a youtube-ra is feltöltött videóinak köszönhette.

Érdekes módon a hivatalos vegyes harcművészet, a ketrecharc is csak eztán 2005-től kezdte érdekelni, vagy másként ő, a rendkívüli népszerűsége lett érdekes a különböző vegyes harcművészeti szervezetek, mint az Elite XC, az Ultimate Fighting Championship, vagy a Bellator MMA számára.

Az MMA-ban a korábbi WBO nehézsúlyú bajnok és olimpiai arany érmes ökölvívó Ray Mercer ellen debütált és nyert. A vegyes harcművészetekben nyolc meccsből ötöt nyert meg, kétszer kiütötték, de a profi ökölvívásba (hétből hét győzelem) és a pankrációba is belekóstolt. Hat gyermeket hagyott hátra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik