Sport

Eb-győztes vízilabdázó volt Kiss László társa egy másik szexügyben

A Blikk kinyomozta, kik azok a sportolók, akik Kiss László mellett 1961-ben molesztálták a 18 éves F. Mariannát.

A privatkopo.hu által idén tavasszal nyilvánosságra hozott perirat egyik fejezete Kiss László, a magyar úszóválogatott korábbi szövetségi kapitánya Takáts Zsuzsa ellen 1961-ben elkövetett nemi erőszak megtétele mellett más esetet is említett.

Ahogy a peranyagból kiderült:

„Kiss László és még két sporttársa a sportuszoda szabad részé­ben körülfogták F. Marianna 18. életévé­ben lévő lányt, akit nyomban fogdosni kezdtek minden testrészén, így lábát, melleit és nemi szervét is megfogták, bár részletesen nem volt tisztázható, hogy a három úszó közül a fogdosásban kinek milyen szerepe volt. Kijelentették, hogy csak akkor engedik el, ha F. M. megígéri, hogy Kiss Lászlóval és két társával közösülni fog. (…) Az arra haladó úszómesternek odakiáltott, de Kiss és társai erre víz alá nyomták. A három fiú egyike még víz alatti közösülést is ajánlott. Az úszómester megjelenésére a három sportoló elúszott.”

Takáts Zsuzsanna azóta nyilvánosság elé lépett és végleg pontot tett a Kiss-ügyre, de F. Marianna molesztálási ügyében azoknak a sportolóknak a kiléte, akik Kissen kívül szereplői voltak ennek a molesztálásnak, még nem derült ki.

A Blikk ennek járt utána és kinyomozta, hogy Kiss László társai ebben az ügyben vízilabdázók voltak.

Egyikük egy budapesti klubban pólózott és még Európa-bajnokságot is nyert a válogatottal (nyitóképen, középen).

A Blikk mindezt a korabeli Nemzeti Sportok “átnyálazása” után állítja, lévén a sportnapilap 1961 februárjában több cikket is közölt az ügyről. Így terjedelmes írásban számolt be arról is, hogy a három sportolót az eset után három hónapra felfüggesztették, mindennemű sporttevékenységtől eltiltották, ebben az időszakban még az uszodákat sem látogathatták.

Nemzeti Sport
Forrás: Nemzeti Sport

A sportolók nevét a bulvárlap kitakarta, lévén ebben az ügyben nem indult rendőrségi eljárás, így a szereplők nem nevezhetőek meg. A Blikk http://www.blikk.hu/sport/megtalaltuk-kiss-laszlo-eroszakoskodo-tarsat/nmex2t2 megkereste a neves vízilabdázót, aki Kiss László kezdeti magatartásához hasonlóan egyelőre mindent tagad.

Engem nem tiltottak el soha, nem tudok semmiről, hagyjanak ezzel békén! Kiss László a barátom volt. Nem történt ilyen, semmiféle eljárás nem folyt ellenem. Szeretném, ha 80-100 éves történetekkel békén hagynának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik